Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (2024)

Världens Resor

Ring oss på 08-669 55 25Visa meny

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (2)
  • Norge

Typ av resa

  • Konstresor

4dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum

Jag vill bli kontaktad

Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25info@varldensresor.se

Välj din avgång

Avreseort väljer du när du anger dina personuppgifter i nästa steg.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera

6 okt. 2024

14900 SEK Boka

15 maj 2025

15500 SEK Boka

Dela på Facebook Skriv ut sidan

Följ med på vår populära resa till det nya Oslo där några av höjdpunkterna blir den storslagna skulpturparken Kistefos, nya Munchmuséet, nya Nationalmuseet samt en föreställning i Oslos fantastiska operahus. Snöhettas nya operahus stod klart 2008, klädd i vacker vit marmor som för tankarna till en glaciär som kalvar ner i Oslofjorden. Idag flankeras operan av två nya iögonfallande byggnader. Deichmanbiblioteket öppnade 2020, och i slu*tet av oktober 2021 slog nya Munchmuséet i 13 våningar upp sina portar. Vi får en introduktion till Munch och ser sedan utställningarna. Vi besöker också det imponerande nya skifferstensklädda Nationalmuseet som återinvigdes i juni 2022 och numer är Nordens största konstmuseum.

Världskända arkitekter har bjudits in för att bygga trendiga bostadsområden och snygga kontorskomplex i gamla hamnar och industriområden. Under senare år har Oslo vuxit fram som en av Europas stora kulturmetropoler. Här har konstintresserade miljardärer investerat i fantastiska museer och vi besöker Astrup Faernley, Kistefos och Ekebergparken. Vi får guidade visningar och introduktioner till konstmuseerna och till den nya arkitekturen. Vi äter gott och bor bekvämt på 4*-igt hotell alldeles nära tågstationen.

Observera att detta är en återkommande resa där ordningen på programmet är olika för alla resor. Alla programpunkter ingår, men ordningen varierar.

Relaterade blogginlägg

  • Det nya Oslo

Resfakta och pris

  1. Dag1 Tåg till Oslo och Munchmuseet
  2. Dag2 Astrup Fearnley och nya Nationalmuseet
  3. Dag3 Kistefos Museum
  4. Dag4 Ekebergparken och hemresa

Datum:

Resans pris: 14 900 kr

Resans pris 2025: 15 500 kr

Enkelrumstillägg: 2 000 kr

Antal deltagare: 18-28

>

Allt detta ingår:

  • Tåg Olso - Stockholm t/r
  • Hyrd buss till Kistefos Museum i Jevnaker samt Hönefoss
  • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här
  • Spårvagn och andra lokala transporter inom Oslo
  • Guidad arkitekturvandring till fots med inriktning på 2000-talets arkitektur
  • Operaföreställning med introduktion till operan innan
  • Inträde till det nya Munchmuseet med en introduktion
  • Inträde till det nya Nationalmuseet med en introduktion
  • Inträde och guidade visningar av Astrup Fearnley, Kistefos Museums skulpturpark samt Ekebergparken
  • 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 4*-iga hotellen Clarion the Hub alternativt Thon Hotel Opera i Oslo.
  • Frukost dag 2-4, välkomstmiddag och två luncher
  • Svensk färdledning

Vad ingår inte i resans pris?

  • Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Startar du resan från annat håll än Stockholm drar vi av 1000 kr om du ordnar biljetten själv. Ange detta vid bokningen, så drar vi av det manuellt på bokningen.

Resplan

  • Dag 1 Tåg till Oslo och Munchmuseet

    Tidig morgon tar vi direkttåget till Oslo från Stockholm som tar cirka fem och en halv timme. Efter ankomst till Oslo går vi den korta sträckan till vårt 4*-iga hotell, där vi checkar in.

    När vi återsamlas påbörjar vi vår upptäcktsfärd av det nya Oslo till fots. Under senare år har Oslo verkligen vuxit fram som en av Europas nya kulturmetropoler. Norges många konstintresserade miljardärer har investerat i fantastiska konstmuseer. Världskända arkitekter bjuds in för att bygga det nya Oslo med nya trendiga bostadsområden och riktigt snygga kontorsbyggnader i tidigare hamnar och gamla industriområden. Satsningen på riktigt stora kulturinstitutioner är enastående.

    2008 stod Snöhettas nya operahus klart, klädd i vacker vit marmor som byggts för att påminna om en glaciär som kalvar ned i Oslofjorden. Nu har två nya byggnader tornat upp på var sida om operan: Nya Deichmanbiblioteket och Nya Munchmuseet, två iögonfallande tillskott. I juni 2022 öppnar också nya Nationalmuseet och blir då Nordens största konstmuseum.

    Deichmans nya bibliotek är vackert utformad och väldigt intressant att besöka invändigt. Här finns också ett speciellt rum där projektet Framtidsbiblioteket håller till. Det är ett projekt initierat av den brittiska konstnären Katie Paterson som från 2014 låtit en författare per år skriva en roman som hålls gömd för att sedan börja offentliggöras först hundra år senare från träd i en skog som under tiden kommer till. Margaret Atwood, Karl-Ove Knausgård och Han Kang är tre av författarna som skrivit sina ”gömda” romaner så här långt.

    Näst på tur är Operan. Arkitektbyrån Snöhettas byggnad från 2008 jämförs ibland med Sydneyoperan, som symbol för sin stad. Med marmor från Carrara både utvändigt och invändigt, fina ek-klädda paneler, perfekt akustik och med medverkan av kända konstnärer som hjälpt till att bygga en opera av världsklass. Operan har blivit enormt känd för att det går att promenera upp på operan, och här i Oslo har uttrycket att gå på opera därmed fått dubbla innebörder. Denna unika byggnad har blivit så uppmärksammad att Snöhetta har åtminstone fem beställningar på liknande operabyggen i några av världens stora metropoler.

    Sena eftermiddagen ägnar vi åt det nya museet för Edvard Munch som öppnade i slu*tet av oktober 2021. Spanska Estudio Herreros har byggt den 60 meter höga byggnaden med lutande våningar högst upp där restaurangen finns. Munchmuséet har blivit ännu en ikon för staden. Munch som det kallar sig kort och gott, utan tilltalsnamnet museet, är 13 våningar högt och har 11 olika gallerier. Vi ger en introduktion till Munch och det nya museet och sedan får ni egen tid att se utställningarna.

    Munch hade världens största samling av konst av Munch. När Munch dog efterskänkte han hela 26 600 av hans konstverk till norska staten för att förvalta hans konstnärskap. Det är sannolikt svårt att hitta ett annat museum på jorden som ägnar så mycket utställningsyta till en och samma konstnär och det är oerhört spännande att få en sådan inblick i ett konstnärskap.

    Det är fullt fokus på Munch i de flesta gallerierna. I utställningen Munch Monumental visas hans mest storskaliga konstverk. Ett annat galleri lägger tonvikten på Munchs religiösa sida, ytterligare ett annat har gjort en slags reproduktion av Munchs sista hem och här får vi kronologiskt ta del av hans liv. Museet har också ambitionen att visa samtida konstnärer som på något sätt har en relation till Munch.

    I utställningen Oändliga Munch stiftar vi bekantskap med alla de viktigaste verken som Skriet och Madonnan med flera. Till och med tre av de fyra versioner av Skriet som finns tillgängliga på jorden finns här. I ett eget rum hänger nu alla de tre verken, men de visas aldrig samtidigt. Istället är det som ett klockspel som gör att vid varje heltimme så öppnas väggen och den väggens version av Skriet åker in och väggen slu*ts, några sekunder därefter öppnas istället en annan vägg och en annan version av Skriet får synas i en timme. Det blir en riktig happening vid varje hel timme och ett annorlunda grepp.

    På kvällen samlas vi åter för promenad till restaurangen där vi äter en gemensam välkomstmiddag.

    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (3)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (4)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (5)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (6)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (7)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (8)
  • Dag 2 Astrup Fearnley och nya Nationalmuseet

    Vi börjar dagen med att ta spårvagnen till Aker Brygge, där Oslo i slu*tet av 90-talet började visa upp sitt nya ansikte. Vi ser kanalerna, de nya vackra kontorslokalerna och bostäderna.

    Första stopp blir Oslos nya stolthet Nationalmuseet som öppnade i juli 2022. Det är Nordens största konstmuseum med en total yta av 54 000 kvadratmeter, varav 10 000 kvadratmeter är utställningsyta. Det är en sammanslagning av gamla befintliga byggnader som upprustats samt att man också byggt till en ny del. Bygget har kostat drygt 5 miljarder kronor och är det dyraste (och största) av Norges enorma kultursatsningar. Här blandas modern och klassisk konst, design och hantverk. Totalt kan de visa uppemot 5000 verk vid ett och samma tillfälle, vilket är det dubbla mot vad de tidigare kunde visa. Den största utställningssalen är Ljussalen högst upp i huset där man har temporära utställningar.

    Vi får en introduktion till museet och går sedan in så fort de slår upp portarna för morgonen. Du väljer själv vilka utställningar i den enorma byggnaden du vill fokusera på. Det finns mycket att fördjupa sig i, alltifrån skandinavisk designhistoria, det senaste inom nutida konst och norskt nationalromantiskt måleri till aftonklänningar burna av Norges två drottningar sedan självständigheten. Och mycket mer.

    Därefter promenerar vi längs Aker brygge till en av Tjuvholmens fina fiskrestauranger där vi njuter av en god lunch. På Tjuvholmen ligger också Astrup Fearnley, ritat av stjärnarkitekten Renzo Piano, arkitekten bakom bland annat Pompidou i Paris. Astrup Fearnley flyttade in i dessa nya lokaler 2012 och har en av Nordeuropas främsta samlingar av samtidskonst. Museets samlingar fokuserar på individuellt banbrytande verk, snarare än hela epoker. Museet gjorde sig först känt för sina verk av unga amerikanska konstnärer, men har på senare tid inkluderat samtidskonst från övriga Europa, Kina, Japan och Brasilien. Vi får en guidad visning av samlingen och ser bland annat verk av Jeff Koons, Damien Hirst, Anselm Kiefer och Bruce Nauman.

    Museet har också en fin skulpturpark som också skapats av Renzo Piano. Även här hittar vi många viktiga konstverk av konstnärer såsom Louise Bourgeois, Antony Gormley och Anish Kapoor. Under 2021 visade SVT en programserie som heter "Konstsamlarna" där avsnittet om Hans Rasmus Astrup handlar om just Astrup Fearnleys grundare och hur samlingen kommit till.

    Resten av eftermiddagen är ledig innan vi åter samlas inför kvällens besök på Oslo Operahus. Vi promenerar sedan till operan där det hålls en introduktion till kvällens föreställning som börjar en timma senare.

    Hösten 2024 bjuds vi på den klassiska operetten Csardasfurstinnan av ungerske kompositören Emmerich Kálmán
    i en efterlängtad succéuppsättning som nu återinvigs på Oslos operahus med grandiös och maximalistisk scenografi och kostym. Temat i denna operett, som även går under namnet "The Gypsy Princess", är fri kärlek över klass- och identitetsgränser.

    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (9)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (10)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (11)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (12)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (13)
  • Dag 3 Kistefos Museum

    Vi börjar dagen med att åka till ett fantastiskt konstmuseum i Oslos utkanter, Kistefos Museum. Med egen buss åker vi till samhället Jevnaker och Kistefos Museet som är beläget här sedan slu*tet av 90-talet. Kistefos är en gammal fabrik för pappersmassa som ligger vid älven Randselva. Här har man haft utställningar i de gamla fabrikslokalerna samt anlagt en oerhört ambitiös skulpturpark med verk av Fernando Botero, Anish Kapoor, och Yayoi Kusama med flera.

    Att museet nu blivit så oerhört omtalat är att de sedan 2019 utvidgats med en separat 60 meter lång konsthallsbyggnad, kallad "Twist". Denna är ritad av Bjarke Ingels Group (BIG) och är byggd som en bro över Randselva och är ett spektakulärt tillägg till den övriga konsten. Arkitekturen har prisats med stora internationella utmärkelser och tidningar som New York Times och The Telegraph skriver att Kistefos är ett museum man ”måste” besöka.

    Vi får en guidad promenad genom skulpturparken som består av drygt 40 samtida skulpturer av välkända konstnärer. Här finns också intressanta utställningar som ställs ut i galleriet I Twist samt i de andra gallerilokalen Nybruket. Skulpturparken växer med ett eller ett par verk varje år, men förändras inte i övrigt. Gallerierna har endast temporära utställningar. I Twist ställs i år ut en utställning av Tony Cragg som är enastående. I Nybruket är det bland annat en utställning om texten i bilden med konstverk av bland annat Rauschenberg, Warhol och många fler.

    På väg från Kistefos stannar vi till i det trevliga brukssamhället Hönefoss och äter lunch i stadens gamla fängelse.

    Efter återfärd med buss till hotellet är resten av eftermiddagen och kvällen fri att upptäcka Oslo på egen hand.

    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (14)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (15)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (16)
  • Dag 4 Ekebergparken och hemresa

    På morgonen tar vi spårvagnen österut för att fortsätta vår upptäcksfärd i den nya arkitekturen i stadsdelarna Björvika och Sörenga. Här ser vi Oslos hetaste skyline, Bar code, eller Streckkoden som det blir på svenska. Tolv stjärnarkitekter har fått uppdraget att bygga varsin kåk efter ett givet förutbestämt mönster och färgskala där varannan kåk är högrest och varannan låg för att påminna om just en streckkod. Det är imponerande, framför allt i skymningsbelysning.

    Färden fortsätter till Ekebergparken, en ny fantastisk konstsatsning på höjden ovanför hamnområdet i Oslo. Ekebergparken är finansierad av fastighetsägaren och konstsamlaren Christian Ringnes. Parken invigdes 2013 och här har det investerats många hundra miljoner för att få till en skulpturpark i världsklass.

    I parken som ligger i ett skogsområde finns drygt 40 skulpturer från några av konstvärldens nya stora namn som Marina Abramovic, Elmgreen & Dragset, Jaume Plensa, Paul McCarthy, James Turrell, Tony Cragg och Sean Henry. Här finns också några skulpturer av lite äldre konstnärer som Rodin och Renoir. Vi får en guidad visning av parken som tar cirka 90 minuter.
    Resten av dagen fri för egna upptäckter och det finns mycket spännande att se i Oslo. Vackra Vigelandparken med sina mer än 200 skulpturer har en särskild plats i Oslo-bornas hjärtan och man kan ta båt till Bygdoy där de maritima muséerna Kon-Tiki och Fram lockar. Er färdledare hjälper er till rätta.

    På eftermiddagen har vi återsamling på hotellet och promenad till tågstationen för att åka tåget tillbaka till Sverige igen.

    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (17)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (18)
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (19)

Visa hela resplanen

Bilder

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (20)

Det nya Munchmuseet öppnade 22 oktober 2021. Vi får en introduktion till Munch och utställningarna.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (21)

Tracey Emins The Mother framför Munchmuseet.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (22)

Utöver flera utställningar av Munch visas utställningar av samtidskonstnärer och deras förhållande till Munch. Här Tracey Emin.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (23)

Astrup Fearnley är ett av Europas främsta museer för samtidskonst.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (24)

Jeff Koons verk Michael Jackson och Bubbles är sannolikt museets mest värdefulla.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (25)

Franz Wests skulpturer i parken utanför Astrup Fearnley.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (26)

Barcode eller Streckkoden är en del av det nya Oslo

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (27)

Nationalmuseet som öppnade 2022 är Nordens största konstmuséum.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (28)

Operan i Oslo klädd i marmor både utvändigt och invändigt.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (29)

The Twist är både ett galleri och en bro, häftig arkitektur signerad Bjarke Ingels i Kistefos.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (30)

I galleriet The Twist är Tony Craggs fina skulpturer utställda säsongen 2023.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (31)

På flera håll möter vi Yayoi Kusama. Här i Kistefos skulpturpark.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (32)

Anish Kapoors S-curve i Randelva, Kistefos

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (33)

En kväll på resan går vi och ser en operaföreställning.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (34)

Louise Bourgeois verk svävar mellan träden i Ekebergparken.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (35)

Sean Henrys Walking Woman i morgondimman.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (36)

Härlig vårdag vid operahuset.

Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

  • Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (37)
    Färdledarens aldrig sinande entusiasm för att dela med sig av sina encyklopediska kunskaper. Ett fullmatat och väldisponerat program.

    Kerstin Sars Zimmer, resenär

  • Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (38)
    Reseledaren och hans berättelser om de konstmuseer vi besökte. Väl arrangerat även i detaljer. Trevliga medresenärer. Lagom reslängd.

    Birgitta och Hans Werne, resenärer

  • Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (39)
    Allt var bra! Kistefos, Biblioteket, Vulkanområdet inkl middag, Sjömagasinets lunch med efterföljande besök.

    Hans och Margareta Pettersson, resenärer

  • Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (40)
    Väl utvalda restauranger för lunch och middag. Programmet fullmatat utan att vara jobbigt. Gott val av centralt och bra hotell.

    Monica och Reine Svahn, resenärer mars 2022

  • Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (41)
    Gedigen presentation av nya Oslo . Årstiden positiv ur trängselsynpunkt. Kistefos en absolut hit, och kombinationen med kvällsopera lyckad!

    Leif Wannerud, resenär oktober 2022

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

  • Annika Gunnarsson

    Annika är intendent på Moderna Museet samt doktor i konstvetenskap vars avhandling handlade om Alfons Åberg. Hon uppskattar allt ifrån medeltida bokillustrationer till samtida performancekonst och är en bokslukare som gillar att röra på sig. Bildning, kultur och natur är hennes ledord. Tidigare har hon rest som gympaledare till olika gymnastikuppvisningar i Europa.

    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (42)
  • Jörgen Fredriksson

    Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (43)
  • Richard Klingspor

    Svenske Richard har sedan 1992 lett musik- och kulturresor i egen och andras regi. Han bor sedan drygt 20 år i Oslo där han leder en framgångsrik agentur för nordiska opera- och konsertsångare. Han är auktoriserad Osloguide med specialintresse för konstnären Gustav Vigeland.

    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (44)

Kontaktperson

  • Åsa DanielssonReseproducent Norden

    Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!

    asa@varldensresor.se

    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (45)

4dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum

Jag vill bli kontaktad

Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25info@varldensresor.se

Välj din avgång

Avreseort väljer du när du anger dina personuppgifter i nästa steg.

Nya Oslo - Munchmuseet och opera

6 okt. 2024

14900 SEK Boka

15 maj 2025

15500 SEK Boka

Fler resor du kan vara intresserad av

  • Nya Köpenhamn - konst, arkitektur och opera

    Länder som besöks

    • Danmark
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (46)

    4 dagar

    Nästa avgång

    Typ av resa

    • Konstresor

    Guidade visningar på Louisiana, Ordrupgaard, Arken samt årets spektakulära utställning i de underjordiska Cisternerna. Vi ser Puccinis Madame Butterfly på Köpenhamns nya operahus och upptäcker spännande arkitektur i hamnområdet och i stadsdelen Örestad.

  • Nya Helsingfors och opera i Savonlinna

    Länder som besöks

    • Finland
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (47)

    7 dagar

    Nästa avgång

    Typ av resa

    • Konstresor

    Vi synar Helsingfors nya satsningar på konst och arkitektur samt njuter av opera på Operafestivalen i Savolinna. Omtalade Amos Rex , nya biblioteket Ode och konstmuseet EMMA väntar också. Villa Didrichsen och Helsingfors konstmuseum är fler höjdpunkter.

  • Konsttåget

    Länder som besöks

    • Sverige
    Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (48)

    4 dagar

    Nästa avgång

    Typ av resa

    • Konstresor
    • SvD accent
    • Tågresor

    Med veterantåg till fem av Sveriges främsta konstupplevelser. Pilane och Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn, Borås Biennal , Wanås skulpturpark och Ståhl Collection i Norrköping. Vi reser bekvämt och får föredrag ombord, bor gör vi på hotell.

Se alla våra resor till Norden

Nya Oslo - Munchmuseet och opera – Världens Resor (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 5269

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.